Design

#architecture
#mountains
#wood

February 23, 2021

Grace Ebert

All images via Yuan Architects

Nestled in the mountainous region of Taipei’s Xindian district is a new home by Yuan Architects that mirrors the stately landscape outdoors. In “Lan Villa,” the international design firm constructed a central, curved wall that sweeps upward as it follows the two staircases from ground floor to ceiling. It mimics the roving scenery that can be viewed through the large, glass windows covering the back facade.

Cloaked in wooden slats, the striking enclosure spans all three stories of the 2,390-square-foot home, which features a kitchen, dining area, and large deck on the first level, main entrance and mezzanine on the second, and bedrooms on the uppermost floor. The bowed wall “represents the flow of life through an architectural structure,” the firm says in a statement about the project. “As a collector of seasonal changes outdoors as well as an interface of the living space, the wall reflects every variation of light and color on the rolling hills and casts different colors of light into the living space accordingly.”

Take a virtual tour of the home below, and see more photographs of the elegant, swelling feature on Yuan Architects’ site. You also can follow the firm’s work on Instagram. (via designboom)

 



#architecture
#mountains
#wood

 

Do stories and artists like this matter to you? Become a Colossal Member and support independent arts publishing. Join a community of like-minded readers who are passionate about contemporary art, help support our interview series, gain access to partner discounts, and much more. Join now!





Source link